Aljbin Kurti / - SHUTTERSTOCK
16/01/2023 u 22:15 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kurti pozvao manjine da se prijave za prijem u kosovsku policiju

Kurti je danas u video-poruci na srpskom jeziku rekao da je kosovska policija „otvorila vrata svim građanima svih zajednica na KiM koji žele da postanu njeni članovi“

Premijer prištinskih institucija Aljbin Kurti pozvao je danas građane svih manjinskih zajednica na Kosovu i Metohiji da se prijave na konkurs za prijem policajaca iz „redova manjina“ u četiri opštine na sjeveru pokrajine.

Kurti je danas u video-poruci objavljenoj na Fejsbuk profilu vlade privremenih prištinskih institucija na srpskom jeziku rekao da je kosovska policija „otvorila vrata svim građanima svih zajednica na KiM koji žele da postanu njeni članovi“.

Kurti je rekao da je konkurs je otvoren do 26. januara.

Prema njegovim riječima, kosovska policija služi svim građanima, a, kako tvrdi, „nema i neće biti razlika unutar policije ili u pružanju usluge“ građanima.

Kosovska policija je 4. januara raspisala konkurs za prijem policajaca iz „redova manjina“ u četiri sjeverne opštine Kosova i Metohije. Kako je tada saopšteno iz policije, zainteresovani kandidati se mogu prijavljivati od 5. do 26. januara, a pravo prijave imaju svi „pripadnici manjina“ na Kosovu i Metohiji, prenio je Tanjug.

Srbi sa sjevera KiM napustili su početkom novembra službe privremenih prištinskih institucija, uključujući i policiju. Ostavke su date u znak nezadovoljstva odlukama Prištine povodom registarskih tablica i ZSO.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 20:17