Aljbin Kurti / - KOSOVO GOVERNMENT PUBLIC AFFAIRS OFFICE
26/06/2023 u 11:28 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kurti: Radost zbog puštanja policajaca, Srbija mora snositi odgovornost za ovu agresiju

Kurti je ponovio da su kosovski policajci „kidnapovani“, što Beograd negira i tvrdi da su uhapšeni na teritoriji centralne Srbije

Premijer Kosova Aljbin Kurti potvrdio je da su oslobođena tri pripadnika Kosovske policije koje je uhapsila Srbija, prenosi N1.rs.

-Iako smo radosni jer će se oni vratiti porodicama, ova otmica je ozbiljno kršenje ljudskih prava i mora biti kažnjena. Srbija mora snositi odgovornost za ovu agresiju- napisao je Kurti na tviteru.

Kosovski policajci koje je uhapsila Srbija pušteni da se brane sa slobode

Kurti je ponovio da su kosovski policajci „kidnapovani“, što Beograd negira i tvrdi da su uhapšeni na teritoriji centralne Srbije.

Viši sud u Kraljevu prethodno je saopštio da je potvrdio optužnicu protiv trojice kosovskih specijalaca koji su 14. juna uhapšeni i doneo rešenje kojim je okrivljenima ukinut pritvor.

U saopštenju se navodi da je nakon što je sproveden prethodni postupak i podignuta optužnica od strane Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu protiv osumnjičenih lica B.S., R.Z. i Š.M. zbog po jednog krivičnog djela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija iz čl. 348. st. 4. u vezi st. 2 u vezi st. 1 Krivičnog zakonika, vanpretresno vijeće Višeg suda u Kraljevu potvrdilo optužnicu protiv navedenih okrivljenih i donelo rešenje kojim je okrivljenima ukinut pritvor.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 21:55