Miroslav Lajčak / - FOTO: EPA
07/11/2023 u 10:23 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Lajčak: Dogovoreni naredni koraci u dijalogu Prištine i Beograda

Za danas je najavljen sastanak Lajčaka sa liderima opozicionih stranaka, Memlji Krasnićijem iz Demokratske partije Kosova, Ljumirom Abdidžiku iz Demokratskog saveza Kosova i Ramušom Haradinajem iz Alijanse za budućnost Kosova

Specijalni izaslanik EU za dijalog tzv. Kosova i Srbije izjavio da je tokom razgovora sa šefom kosovske pregovaračke ekipe dogovorio naredne korake u dijalogu, prenosi B92.

- Upravo sam se sastao sa prvim potpredsjednikom Vlade Besnikom Bisljimijem. To je nastavak poslednjeg sastanka sa evropskim liderima u Briselu i posledica potrebe pune primjene Sporazuma o putu normalizacije bez odlaganja i preduslova. Takođe smo se dogovorili o sledećim koracima -  napisao je Miroslav Lajčak na mreži X.

Bisljimi rekao je da je na radnoj večeri sa Lajčakom razgovarano o svim aspektima koji se odnose na punu primjenu Osnovnog sporazuma iz Brisela i Implementacionog aneksa iz Ohrida.

Za danas je najavljen sastanak Lajčaka sa liderima opozicionih stranaka, Memlji Krasnićijem iz Demokratske partije Kosova, Ljumirom Abdidžiku iz Demokratskog saveza Kosova i Ramušom Haradinajem iz Alijanse za budućnost Kosova.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 11:33