Локални избори на Косову / - принтскрин Јутјуб
17/10/2021 u 12:08 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Локални избори на КиМ: Гужве на бирачким мјестима, важно је изаћи на гласање

Како се наводи у саопштењу Косовске полициjе, особе са инициjалима А.Д, М.К, А.Т. и Џ.Б., осумњичене су да су починиле кривична дјела "кршење слободног опредјељења бирача" и "давање или примање мита у у вези са гласањем"

Грађани на Косову и Метохиjи данас бираjу локалну власт у 38 општина, од коjих jе 10 са српском већином.

Срби имаjу кандидате за предсједнике у 11 локалних самоуправа. Биралишта су отворена у 7 часова.

На данашњим локалним изборима у Сјеверноj Митровици и Звечану забиљежена jе велика излазност.

До 11 сати у Сјеверноj Митровици излазност jе била 30,96 процената, а у Звечану износи 29,42 одсто.

Излазност на КиМ до 11 часова, према подацима ЦИК у Птроштини, износила jе 8,24 одсто.

Косовска предсједница Вjоса Османи искористила jе данас своjе бирачко право на Техничком факултету у Приштини, гдје jе гласала за избор градоначелника и ново општинско руководство, преноси Коха.

Османи jе након гласања позвала грађане да изађу у великом броjу на биралишта, истовремено водећи рачуна о антиковид мјерама коjе су на снази.

Потпредсједник Српске листе Далибор Jевтић гласао jе данас у Штрпцу на локалним изборима на коjима, како каже, очекуjе потврду српског jединства.

Jевтић jе навео да очекуjе да локални избори протекну у наjбољем реду када jе ријеч о здрављу грађана и примјени свих мјера у спречавању ширења корона вируса, као и у безбједносном смислу да све прође у наjбољем реду, без инцидената, преноси Косово онлаjн.

image

Кандидат Српске листе за градоначелника Грачанице Љиљана Шубарић долази на гласање

- принтскрин Јутјуб

Због сумње да су починили недозвољене радње куповине гласова, четири особе из Клокота ухапшене су касно синоћ, а по налогу тужиоца одређено им jе полициjско задржавања у траjању од 48 сати, преноси Репортери.

Како се наводи у саопштењу Косовске полициjе, особе са инициjалима А.Д, М.К, А.Т. и Џ.Б., осумњичене су да су починиле кривична дјела "кршење слободног опредјељења бирача" и "давање или примање мита у у вези са гласањем".

Поповић позива мјештане Грачанице да изађу у што већем броjу jер "само тиме гарантуjемо себи будућност".

Градоначелник Лепосавића Зоран Тодић, коjи jе поново кандидат за нови мандат, и Славко Симић из Српске листе гласали су данас у Лепосавићу на локалним изборима.

Тодић и Симић гласали су на бирачком мјесту у Техничкоj школи Никола Тесла.

Независни кандидат за градоначелника Грачанице Бранимир Стоjановић гласао jе на локалним изборима на Косову на бирачком мјесту у Грачаници.

Стоjановић jе послије гласања рекао да jе наjважниjе да што више грађана изађе на локалне изборе и тиме опредијеле како ће се у наредне четири године управљати општином.

Предсједник Алиjансе за бућност Косова Рамуш Харадинаj гласао jе данас на локалним изборима на тзв. Косову.

Харадинаj jе рекао да jе управљање општинама веома важно за животе грађана.

Прва три сата на локалним изборима у Сјеверноj Митровици забиљежен jе велики одзив грађана.

На бирачким мјестима у овом тренутку су велике гужве па грађани чекаjу у редовима да би гласали.

Кандидат Српске листе за градоначелника Грачанице Љиљана Шубарић гласала jе данас на локалним изборима на бирачком мјесту Доња Гуштерица у Основноj школи "Кнез Лазар".

Она jе на бирачко мјесто дошла у пратњи великог броjа грађана.

Шубарић jе послије гласања рекла да jе данас дан демократиjе, дан када наш грађани бираjу не само своjе представнике, него како ће изгледати њихова будућност.

Предсједник Српске листе Горан Ракић се након гласања захвалио медиjима што су дошли.

"Према информациjама коjе jа имам, сва бирачка мјеста су отворена на вријеме, сви бирачки центри су отворени на вријеме и гласање протиче у наjбољем реду. Као што и сами можете видјети и увјерити се, грађани општине Сјеверна Митровица од раних jутарњих часова у масовно великом броjу кренули су ка бирачким центрима да даjу своj глас, тj. да искористе своjе бирачко право и подрже своjе кандидате за градоначелника и кандидате за одборника. Позивам све грађане коjи нису искористили jутрос то своjе право да у току дана прошетаjу до бирачких центара, искористе своjе бирачко право и подрже своjе кандидате. Наравно, уз поштовање свих препорука здравствене струке, тj. поштовање свих епидемиолошких мјера".

На питање каква су његова очекивања од избора рекао jе да очекуjе убједљиву побједу.

"Пошто jе предизборна ћутња, ако ме питате шта мислим, очекуjем убједљиву побједу", рекао jе Ракић.

Интерно расељена лица кренула су jутрос у великом броjу из различитих мјеста у Србиjи на гласање на локалним изборима на тзв. Косову.

Предсједник Српске листе Горан Ракић гласао jе око 8 часова у Сјеверноj Митровици.

Нешто прије осам часова, у Техничкоj школи, на бирачком мјесту броj 2 у Сјеверноj Митровици гласао jе и кандидат за градоначелника Милан Радоjевић.

Радоjевић jе до овог бирачког центра стигао у пратњи предсједника и потпредсједника Српске листе Горана Ракића и Игора Симића, кандидата за одборнике у локалном парламенту.

Тачно у седам часова у Сјеверноj Митровици су отворена 23 бирачка мјеста, распоређена у седам бирачких центара.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 14:44