Ilustracija / - SHUTTERSTOCK
17/06/2022 u 19:51 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Мигранти полицајца погодили каменом у главу на мађарско-српској граници

У мађарској полицији наводе да је њихов службеник задобио лакше тјелесне повреде и да је покренута истрага због насиља над службеним лицем. Мигранти су такође оштетили и службено возило, као и контејнер за одмор

На мађарско-српској граници код места Кунбаја данас се догодио инцидент када су мигранти каменом у главу погодили једног граничног полицајца, саопштила је мађарска полиција.

У мађарској полицији наводе да је њихов службеник задобио лакше тјелесне повреде и да је покренута истрага због насиља над службеним лицем. Мигранти су такође оштетили и службено возило, као и контејнер за одмор, преноси РТС. Од почетка године забиљежено је 238 напада на граничаре у жупанијама Чонград-Чанад и Бач-Кишкун, које се граниче са Србијом, кажу у мађарској полицији. Бацање камења, цигли, кочева, штапова, па и песка на униформисана лица постало је уобичајено, а до сада је повријеђено 28 полицајаца. Насилним поступцима миграната оштећено је 120 возила и 19 надзорних камера, а браве на заштитној огради поломљене су у 33 случаја. Број илегалних прелазака границе је у порасту, а мигранти се све агресивније понашају, констатују у полицији Мађарске.

Полицајци и војници који бране границу и даље ће предузимати одлучне мјере према прекршиоцима, истичу у мађарској полицији. Само током јучерашњег дана мађарски полицајци и војници привели су 610 илегалаца, а 234 особе су спријечене да нелегално уђу у земљу. Мађарске власти ове године ухапсиле су око 97.000 особа које су илегално боравиле на територији Мађарске, што је дупло више него у исто вријеме прошле године.

(Курир.рс/РТС)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 17:24