Зоран Милановић / - (Фото: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI, илустрација)
13/09/2023 u 21:13 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Milanović: Kolinda želi da se opere od odnosa s Putinom

I pojedini opozicioni političari komentarisali su izjave bivše predsjednice naglasivši da se ona priprema za neku međunarodnu poziciju zbog čega "pere" imidž budući da je u prošlosti imala jako dobre odnose s Putinom

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je danas da njegova prethodnica na mjestu šefa države Kolinda Grabar Kitarović posljednjim izjavama želi da se "opere" od odnosa s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

- Želi se vjerovatno oprati od odnosa s Putinom, koji je bio blizak. Nemoj to raditi preko hrvatske grbače, nađi drugi način - poručio je Milanović u Pazinu upitan o izjavi bivše predsjednice koja je za britanski podkast poraz na predsjedničkim izborima pripisala ruskom hibridnom uticaju.

Kako se navodi u saopštenju Milanovićeve pres službe, predsjednik je kazao da mu je "prva asocijacija bila drugi album grupe Clash ‘Give them enough rope‘, onda tri tačke pa će se sami objesiti".

"Znači, dajte im dovoljno špage, štrika pa će se već sami objesiti. Taj drugi dio ne piše, ali riječ je o staroj engleskoj uzrečici i poznatom albumu", dodao je Milanović.

On je, kazao da smatra da bivša predsjednica "očito želi negdje napolje".

- Fotografije gdje Putinu uvaljuje one majice, to kompromituje i to treba izbrisati, ali nemoj to mojim nosom brisati - naglasio je Milanović.

Bivša predsjednica Hrvatske nedavno je u jednom britanskom podkastu optužila Rusiju da se umiješala u predsjedničke izbore na kojima je izgubila od aktuelnog šefa države Zorana Milanovića.

I pojedini opozicioni političari komentarisali su za hrvatske medije izjave bivše predsjednice uz ocenu da se ona očito priprema za neku međunarodnu poziciju zbog čega "pere" imidž budući da je u prošlosti imala jako dobre odnose s Putinom.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 11:41