/ -MILANOVIć I DODIK
28/10/2022 u 14:29 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Milanović o Dodiku: Jeste da se ne slažemo, ali takav Srbin mi treba za komšiju

Dodik je srpski rodoljub i nije na Vučićevom daljinskom, kazao je hrvatski lider

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović komentarisao je danas predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, uz tvrdnju da su pokušali da ga pokradu na izborima.

- To je strašno. Dodik je srpski rodoljub. Nikad se nećemo u svemu slagati, ali oni su samostalni i nezavisni, pa i u Beogradu. Ja hoću takvog Srbina kao komšiju u BiH. Jeleni Trivić nema ko joj nije dao pare. Deset puta je gora od Dodika- rekao je on.

Milanović je komentarisao i Dodikov odnosa sa Srbijom, navodeći da nije na "daljinskom Aleksdandra Vučića", a nije ni protiv njega.

- On je divlje nezavisan. Ostalo je kupljeno prljavim novcem. Čovek je pobijedio sa 30.000 glasova od 600.000 glasova. To je prednost koju je Kolinda Grabar Kitarović imala u odnosu na Iva Josipovića sa dva miliona glasova, uključujući dijasporu- rekao je on.

Milanović je Dodika pomenuo ranije tokom konferencije za novinare, kada je govorio o Srebrenici i Jasenovcu.

- Ima mnogo većih zločina po nepravdi i trajanju. Kao što nas dio Srba etiketira kao Jasenovac, tako sada muslimani i Bošnjaci pokušavaju da ubiju Boga u Srbima. Ovo je korak ka tome da se Srbi nazivaju genocidnim narodom. I na kraju, kakve veze Dodik, a posebno ja, imamo sa Srebrenicom? Neću se klanjati nekim idolima- poručio je Milanović. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 21:10