Zoran Milanović / - EPA
20/10/2024 u 13:13 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Milanović predviđa veliki napad svjetske sile

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović u subotu je je Samobor povodom obilježavanja Dana grada, gdje je učestvovao na svečanoj sjednici Gradskog vijeća i obratio se okupljenima.

U svom govoru osvrnuo se na trenutnu geopolitičku situaciju, naglašavajući da bi mogući napad Izraela na Iran mogao imati ozbiljne posljedice po svjetski mir i ekonomiju, prenosi Večernji.hr.

- Pred nama su događaji koje mogu imati nesaglediv uticaj na svjetski mir, poredak, globalnu ekonomiju, ako izraelska vlast odluči napasti Iran u sljedeće dvije sedmice. Poznavajući njihove metode rada i djelovanja, to bi mogli učiniti jedno sedam dana prije američkih izbora i tako probati uvući svijet u novi ciklus rata, a nama dići cijene nafte na 300 dolara. Ovo nisu nerealne stvari, ovo se događa pred našim očima - rekao je Zoran Milanović.

Milanović o samitu u Dubrovniku: Vučićev „šou“, nije ni trebalo da bude pozvan

Milanović je takođe komentarisao rat u Ukrajini.

-Rat u Ukrajini je, nažalost, pri kraju i, nažalost, onako kako je jedino i mogao završiti, o čemu dosta ljudi govori već dvije i po godine, ali to se valjda danas smatra rusofobijom ili putinizmom. To je slijepilo, to je vrlo neozbiljno i opasno ponašanje-kazao je Milanović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. oktobar 2024 13:13