/ INSTAGRAM.COM/MDODIK.OFFICIAL
08/11/2023 u 18:20 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Ministar policije RS: Niko neće hapsiti Dodika

Dodao je da će MUP RS zaštititi predsjednika RS, jer je, kako je naveo, napadnut ustavni poredak.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Кaran izjavio je da niko neće hapsiti predsjednika RS Milorada Dodika, dodavši da bi trebalo da budu uhapšeni oni koji vode sudski postupak protiv Dodika, prenosi N1.rs.

- Nema hapšenja Dodika, već će biti uhapšeni oni koji ruše ustavni poredak. Da je normalna država, sad bi Sud i Tužilaštvo BiH, odnosno oni koji vode postupak protiv Dodika bili pohapšeni - rekao je Karan, javljaju agencije prenose mediji.

Ministar policije Federacije BiH: Uhapsićemo Dodika ako sud izda takvu naredbu

Dodao je da će MUP RS zaštititi predsjednika RS, jer je, kako je naveo, napadnut ustavni poredak.

- Branićemo i štititi predsjednika Republike i institucije koje su napadnute neustavnim djelovanjem Suda i Tužilaštva BiH i visokog predstavnika Кristijana Šmita -  naglasio je ministar policije RS.

Karan nije naveo da li neko od MUP RS traži da uhapsi Dodika ili takve naloge imaju neke druge policijske agencije, kao ni razloge eventualnog hapšenja predsednika Republike Srpske.

U javnosti se poslednjih dana špekuliše da se Dodik neće pojaviti na početku suđenja zbog neizvršavanja odluka visokog predstavnika, koje je pred Sudom BiH zakazano za 22. novembar, posle čega bi Sud mogao da izda nalog da on bude priveden.

Ministar unutrašnjih poslova još je rekao da RS, kako vrijeme protiče, ima sve više različitih dokaza da je „Šmit niko i ništa“.

Ovakve navode zvaničnika iz RS demantovao je generalni sekretar UN Antonio Gutereš, koji je naveo da je imenovanje visokog predstavnika u nadležnosti Savjeta za primenu mira u BiH, koji je Šmita na tu funkciju izabrao 21. maja 2021. godine.

Zvaničnici iz RS ne priznaju Šmita kao visokog predstavnika u BiH, jer njegovo imenovanje nije potvrdio Savjet bezbjednosti UN, a neki, poput ministra bezbjednosti BiH Nenada Nešića, Šmita nazivaju migrantom, koji nelegalno boravi u BiH.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 01:06