Матеј Периш / - FOTO: NESTALI.HR/MUP
22/01/2022 u 06:30 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мистерија: Матеј Периш синоћ био активан на Вајберу

Људи који не губе наду да ће се нестали младић појавио подијелили су ову информацију, што је изазвало лавину коментара на мрежама

Млади Сплићанин Матеј Периш (27), нестао је у ноћи између 30. и 31. децембра прошле године, када је изашао без јакне из београдског клуба "Готик" у који се никада није вратио.

Након пуних 22 дана потраге, Матеј је синоћ тачно у 21:53 био доступан на Вајберу.

Људи који не губе наду да ће се нестали младић појавио подијелили су ову информацију, што је изазвало лавину коментара на мрежама! Једно од објашњења је да је полиција била улогована на његов налог како би провјерила комуникацију из претходног периода.

image

Матеј Периш

- Фејсбук

Подсјетимо, сигнал Перишевог мобилног телефона, како је утврдила истрага, посљедњи пут је лоциран код Великог ратног острва око 02.40, 31. децембра.

Куда се кретао

Према реконструкцији кретања Матејa Периша, коју је направила српска полиција, сигнал његовог телефона посљедњи пут је ухваћен у близини Великог ратног острва, на ушћу Саве у Дунав.

image

Матеј Периш

- МАТЕЈ ПЕРИШ/ - PRINTSCREEN FACEBOOK

Полицијски службеници прегледали су стотине сати материјала, снимака са свих надзорних камера са трасе кретања Периша и околине и на основу њих направили реконструкцију његовог кретања, од тренутка изласка из правца Бетон хале у 1.43 сати до момента силаска у ријеку Саву, у 1.52 сата после поноћи, одакле му се губи сваки траг.

Посљедњи снимак

Посљедњи снимак са сигурносних камера изазвао је највећу мистерију. Лоцирањем Матејевог телефона преко базних станица, индикативно је било кретање једног објекта у ријеци Сави, а време и траса кретања овог објекта се поклапа са кретањем Перишевог телефона.

image

Матеј Периш

- Инстаграм

Лоцирање телефона

Како се вјерује, телефон је био у Матејовом џепу када је он ушао у ледену Саву код Београда на води, а посљедњи сигнал је ухваћен око километар и по низводно.На приказаном видео-снимку у кадру који показује ушће Саве у Дунав, јасно се види објекат који се креће низ ријеку, а вријеме и мјесто се поклапају са кретањем Матејевог телефона.

(Курир)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 15:39