/ - UNSPLASH, ILUSTRACIJA
19/09/2023 u 22:58 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Muškarac iz BiH uhapšen u Sloveniji zbog sumnje da je ubio komšiju

Motiv ubistva navodno je vezan za lični interes

Tridesettrogodišnji državljanin BiH, koji se sumnjiči da je 8. septembra u Zgornjem Dupleku u Sloveniji ubio 64-godišnjaka, uhapšen je. Motiv ubistva navodno je vezan za lični interes.

Nakon saslušanja, istražni sudija je osumnjičenom odredio pritvor. Osumnjičeni je državljanin Bosne i Hercegovine, sa privremenim boravkom u Hrvatskoj, koji posljednjih mjeseci neprijavljen živi u Sloveniji u blizini ubijenog, inače samostalnog preduzetnika, piše Avaz.

Ubijenog je u popodnevnim satima 8. septembra zatekao njegov poznanik koji se prethodno s njim dogovorio da izvede radove u njegovoj radionici. Pri ulasku u radionicu na podu je primijećen mrtav 64-godišnji muškarac. O tome je odmah informisana policija. Odmah se posumnjalo da je muškarac preminuo nasilnom smrću. Informisan je dežurni tužilac i dežurni istražni sudija.

Šef mariborskih kriminalističkih istražilaca potvrdio je da je osumnjičeni nakon zločina pobjegao iz Slovenije u Bosnu i Hercegovinu i da je po povratku u petak ujutro uhapšen na području PU Maribor.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 14:13