Санадер у судници / - РТС
24/02/2024 u 08:50 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Nekad korumpirani političar sada uzorni zatvorenik: Sanader postao šef zatvorske biblioteke

Bivši predsjednik Vlade Hrvatske Ivo Sanader postao je šef zatvorske biblioteke u zatvoru Lipovica, zadužen za kulturno uzdizanje zatvorenika

Bivši predsjednik Vlade Hrvatske Ivo Sanader postao je šef zatvorske biblioteke u zatvoru Lipovica. Nije zaposen već i dalje zatvorenik, ali je zadužen za kulturno uzdizanje zatvorenika.

Sanader je iz Remetinca prebačen u Lipovicu i sada se njegova odbrana nada da je to prvi korak ka slobodi, prenosi Nova TV.

Zbog uzornog ponašanja, ali i narušenog zdravlja, bivši premijer Hrvatske Ivo Sanader više se ne nalazi u Remetincu.

- Gospodin Sanader se već par mjeseci nalazi u Kazneno-popravnom domu Lipovica. To je poluotvoreni zatvorski režim, i sada se nalazi u bitno boljim zatvorskim uslovima nego ranije - objasnio je njegov advokat Čedo Prodanović.

U Lipovici kaznu služi 80-ak osuđenika koji borave u sobama koje su u prosjeku površine od 20 kvadrata, a bivši premijer svoju dijeli s cimerom.

Zatvorenici imaju stalnu zdravstvenu zaštitu – doktora i dvije medicinske sestre – i brojne druge pogodnosti, piše Dnevnik.hr.

Protiv njega se vodilo pet postupaka

- To je u suštini zatvor koji nije zatvor. Preko dana se oni slobodno šetaju po tom kompleksu, popiju kafu, primaju posjete. To je neki zatvor po mjeri čovjeka - rekao je Prodanović.

- Ja sam bio kod njega jednom, tada još to nije radio, ali očigledno je da je tamo zadužen da vodi brigu o kulturnom uzdizanju zatvorenika - napomenuo je Prodanović te dodao da nikada nije klonuo duhom, iako je iza rešetaka proveo gotovo deceniju.

- On je čvrst, on je izdržao puno teže uslove, tako da tek sada nema problema. Naravno da prati politiku, ali nismo se bavili previše s politikom - ispričao je.

Objedinjenom presudom za afere Fimi Media, Planinska i INA-MOL, Sanader iza rešetaka mora da provede ukupno 18 godina. Protiv njega se vodilo pet postupaka, od čega je u dva pravosnažno oslobođen.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 14:05