/ ILUSTRACIJA- FOTO YOUTUBE SKRINšOT RTK
28/12/2022 u 23:20 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Osmani: Uklanjanje barikada može dovesti do žrtava

Osmani je, između ostalog, izjavila da barikade ne sjeveru nikada nisu bile opasnije

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani rekla je da u francusko-njemačkom planu postoji mnogo toga što treba razjasniti, i ponovila da ZSO može da bude formirana kao nevladina organizacija, prenosi Kljan Kosova.

(VIDEO) Vučić sa Srbima sa KiM: Srbi će ukloniti barikade

- Želim da budem veoma iskrena prema građanima Kosova kako ne bih stvarala neka velika očekivanja u vezi sa tim dokumentom. Od početka smo taj dokument nazivali dobrom osnovom za razgovore, ali nikada nismo rekli da dokument kao takav bez ikakvih izmena može biti prihvatljiv za Kosovo, jer ima mnogo stvari koje treba razjasniti, na šta su tačno mislili autori, jer se mogu tumačiti na različite načine- rekla je Osmani, prenosi Kosovonline.

Osmani je, između ostalog, izjavila da barikade ne sjeveru nikada nisu bile opasnije i dodala da je procjena bezbjednosnih institucija da njihovo uklanjanje može dovesti do žrtava.

- Nije Kosovo to koje je u bilo kom trenutku uskratilo prava, već su barikade na čelu sa Vučićem dovele do ovakvih situacija jer mi nismo postavili te barikade. Ako su i dalje tu, to nije zato što nije bilo spremnosti Kosovske policije da ih ukloni, već zato što je zajednička procjena i kosovskih i međunarodnih bezbjednosnih institucija da trenutno uklanjanje može dovesti do mnogih žrtava- rekla je Osmani.

Ona je ponovila da se opštine sa srpskom većinom mogu udružiti u nevladinu organizaciju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
12. maj 2024 11:51