Харалд К. / - Фејсбук/скриншат
07/06/2022 u 17:49 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Осуђена на 50 година, а судија поручила: Убио своје троје дјеце на подмукао начин

- Дјеца су била потпуно беспомоћна и зависна од свог оца и бескрајно су му вјеровала, а он их је убио јер су му материјачлне вриједности биле важније од три малена живота - стоји у образложењу пресуде

Суд у Загребу осудио је Харалда К. (57) на 50 година затвора, а судија му је, у образложењу пресуде између осталог рекла, да је искористио повјерење дјеце према њему као оцу.

Он је данас признао кривицу за убиство своје троје деце у Загребу прошле године,

- Искористили сте повјерење дјеце према вама, као оцу, иако свјесни да су дјеца због своје ниске хронолошке доби беспомоћна и потпуно зависна од ваше бриге о њиховим потребама. Дјеци сте дали на конзумацију претходно припремљени напитак од какаа, у који сте отопили најмање 30 таблета диазепама, свјесни да је та количина таблета кобна за дјецу. Дјеца су тај напитак, вјерујући вам као оцу, попила, несвјесна угрожавања здравља и живота. Услед тога су дјеца преминула због акутног тровања - казала је у образложењу пресуде судија.

Она је додала да су та дјела "почињена на подмукао начин према жртвама које су посебно рањиве".

- У том часу сте били једини гарант њихових живота и она су вам као оцу бескрајно вјеровала. А ви сте три мале особе лишили живота на почетку њиховог животног пута и ускратили им будућност. Одузели сте и њиховој мајци највећу вриједност, а посљедице осјећа и цијела ова заједница - рекла је судија током изрицања пресуде, јавља Телеграм.

- То што сте остали без новца није могао бити разлог да одузмете три млада живота - рекла је. Додала је како његова опроштајна порука коју је оставио на столу уз изузетно скупу боцу шампањца доказује да су му материјалне вриједности биле важније од живота дјеце.

- Као мајци и судији несхватљиво ми је да сте вашу дјецу лишили живота у тренутку кад се вама више није живјело јер сте остали без материјалних добара на које сте били навикли - закључила је.

За смрт сваког дјетета појединачно, Харалд К. је добио по 27 година. У казну ће му бити урачунато вријеме проведено до сада у притвору.

Јавност је била искључена са суђења због заштите малољетних жртава, а отац је раније данас признао кривицу за убиство своје троје дјеце.

Подсјетимо, ријеч је о ужасу који се догодио у ноћи са 24. на 25. септембар 2021. године када су четворогодишњи дјечак и седмогодишњи близанци проводили уобичајено вече са оцем док је њихова мајка, бивша Харалдова партнерка, била на службеном путу и оцу своје дјеце је са пуним поверењем оставила малишане, пише Јутарњи лист.

Тужилаштво је раније саопштило да се оптужени терети да је 24. септембра прошле године у стану у загребачком насељу Млинови, гдје је боравио са своје троје дјеце, од којих је двоје имало седам и једно четири године, "с унапријед створеном намјером да их убије искористио повјерење дјеце према њему као оцу и починио наведена кривична дела".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 16:15