/ PATRIJARH PORFIRIJE
09/09/2022 u 16:31 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Patrijarh Porfirije uputio saučešće povodom smrti kraljice Elizabete

Porfirije je naveo da je pokojna kraljica Elizabeta planetarni simbol mudrosti, hrabrosti i rodoljublja i da je sa pravom kao poglavar Anglikanske crkve nosila titulu zaštitnik vjere, saopštila je SPC

Patrijarh srpski Porfirije izrazio je u svoje i u ime Srpske pravoslavne crkve najiskrenije saučešće kralju Čarlsu Trećem povodom smrti njegove majke, kraljice Elizabete Druge.

Porfirije je naveo da je pokojna kraljica Elizabeta planetarni simbol mudrosti, hrabrosti i rodoljublja i da je sa pravom kao poglavar Anglikanske crkve nosila titulu zaštitnik vjere, saopštila je SPC.

"Vaša majka je cio svoj život posvetila prije svega miru, preko potrebnom svijetu kako prije sedam decenija, kada je dostojanstveno ponijela krunu Ujedinjenog Kraljevstva, tako i danas kada odlazi, u to smo sigurni, tamo gdje pravednici blaženstvuju", naveo je Porfirije.

"Neka Gospod Vama, kraljevskoj porodici i svim narodima Ujedinjenog Kraljevstva podari utjehu u ovom teškom trenutku", dodao je Porfirije, prenosi Kosovo onlajn.

On je povodom smrti kraljice Elizabete uputio izjavu saučešća i arhiepiskopu kenterberijskom Justinu Vebliju. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
02. jun 2024 05:00