Aljbin Kurti / - KOSOVO GOVERNMENT PUBLIC AFFAIRS OFFICE
23/07/2023 u 21:43 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Petković: Kurti zec prerušen u lisca, koji uzalud sanja da bude vuk i Vučić

U intervjuu za hrvatski „Večernji list“ Kurti je rekao da Vučića nervira demokratija i da se Kosovo ne naoružava zato što se boji Srbije, već mora da bude na oprezu zbog mnogobrojnih srpskih vojnih baza u blizini Kosoova

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je povodom intervjua kosovskog premijera Aljbina Kurtija hrvatskom "Večernjem listu", da "kada Kurti napada Aleksandra Vučića i njegovu porodicu, najviše govori o sebi i svojim kompleksima omalenog političara prizemnih dometa i prevelikih ambicija", prenosi N1.rs.

-Kurti je ništa drugo do zec prerušen u lisca, koji uzalud sanja da bude vuk i Vučić, pa preko hrvatskih medija nalazi pogodno tlo za svoju bolesnu i opsesivnu mržnju prema predsjedniku Srbije, birajući baš dan kada Srbi tuguju zbog masakra 14 srpskih žetelaca u Starom Grackom- naveo je Petković.

On je dodao da „koliko god Kurti i hrvatski mediji bili udruženi u hibridnom ratu protiv Srbije i Vučića, to je jasniji znak da je Srbija na pravom putu, a Srbi sa KiM još snažnije uz svog predsjednika“.

Petković je rekao da Kurti zbog toga napada porodicu Vučić, zbog toga šalje svoje falange da maltretiraju Danila Vučića i zbog toga nabavlja različita naoružanja, ne bi li se okuražio i ohrabrio, jer se plaši i Vučićeve sjenke.

-Međutim, više je nego opasno kada se jedan balkanski piroman naoružava skrivajući se iza nekakvih nepostojećih odbrambenih razloga, jer mu niko ne prijeti, ali on prijeti da ugrozi mir i stabilnost na prostoru Zapadnog Balkana- istakao je Petković.

U intervjuu za hrvatski „Večernji list“ Kurti je, između ostalog, rekao da Vučića nervira demokratija i da se Kosovo ne naoružava zato što se boji Srbije, već mora da bude na oprezu zbog mnogobrojnih srpskih vojnih baza u blizini Kosoova.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 18:25