/ - FOTO SKRINšOT YOUTUBE
27/05/2023 u 19:33 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Petković: Međunarodna zajednica i KFOR pali na ispitu

On je naveo da je garancije dobio lično tokom nebrojenih diplomatskih aktivnosti koje je imao juče

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković istakao je da je brutalni teror i nasilje koje je u Zvečanu, Zubinom Potoku i Leposaviću doživio srpski narod direktna posljedica nečinjenja i licemerja međunarodne zajednice.

Petković je podsjetio da su predstavnici međunarodne zajednice tokom jučerašnjih upada jedinica specijalne policije Rosu u zgrade opština u Zvečanu, Leposaviću i Zubinom Potoku dali više uvjeravanja da takav scenario neće dozvoliti prenose mediji.

On je naveo da je garancije dobio lično tokom nebrojenih diplomatskih aktivnosti koje je imao juče.

- Sada je na predstavnicima međunarodne zajednice da umjesto oštrih tvitova i saopštenja na prvom mjestu objasne srpskom narodu zašto ih KFOR nije zaštitio, a potom i preduzmu konkretne mjere i korake da Aljbin Kurti svoje okupatore povuče sa sjevera Kosova i Metohije- istakao je Petković.

On je podsjetio da je misija KFOR-a dužna prema svim važećim dokumentima međunarodnog prava, od Rezolucije 1244 do Briselskog sporazuma, da spriječi divljanje Kurtijevih specijalaca, njihov upad na sjever Kosova i Metohije i da sačuva mir i bezbjednost.

- Misija KFOR-a je juče pala na tom testu- zaključio je Petković navodeći da su šok bombe, suzavac i suze u očima srpskih majki i djece, duge cijevi uperene u srpske grudi, sramota i bruka svih međunarodnih činilaca.

- Danas je svima jasno da je Kurti čvrsto riješen da u regionu ponovo raspali plamen rata i sukoba, a dio međunarodne zajednice koji podržava Kurtijevu strahovladu i ovoga puta je zažmurio na jedno oko pred njegovim nasiljem nad nedužnim Srbima- upozorio je Petković.

On je poručio da svaka okupacija ima svoj kraj i da su Srbi opredijeljeni za mir i stabilnost, ali, kako je rekao, svako strpljenje ima granice, prenose Nezavisne.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 09:21