/ -ANDREJ PLENKOVIć HDZ.JUTJUB,SKRINšOT
07/02/2023 u 09:49 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Plenković na sudu: Premijer Hrvatske na ročištu kao žrtva-svjedok

Suđenje u kojem će predsjednik Vlade RH biti saslušan kao žrtva-svedok u predmetu za krivično djelo prijetnje na sudu u Sisku počeće u 9 sati, potvrđeno je Hini iz Vlade

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković danas će biti saslušan na Opštinskom sudu u Sisku kao svedok-žrtva na suđenju Đuri Čehuliću, optuženom da mu je javno prijetio 2020. godine, nakon što je Danijel Bezuk pucao na zgradu Vlade i ranio policajca na Markovom trgu, prenosi Danas.rs.

Suđenje u kojem će predsjednik Vlade RH biti saslušan kao žrtva-svedok u predmetu za krivično djelo prijetnje na sudu u Sisku počeće u 9 sati, potvrđeno je Hini iz Vlade.

Policija je Čehulića uhapsila u oktobru 2020. zbog prijetnji hrvatskom premijeru. Tada je otkriveno da je komšija i prijatelj porodice mladića koji se nekoliko dana ranije ubio nedaleko od Banskih dvora nakon neviđenog napada u kojem je pucao iz automatske puške na zgradu Vlade Republike Hrvatske i na ulazu ranio policajca.

Kako se navodi u policijskom izvještaju, Čehulić je poslije Bezukovog napada u više navrata u javnosti rekao da je Bezuk htio da ubije premijera, kao i da je to trebalo da prepusti njemu i njegovom ocu, a naveo je i da je lično maštao o ubistvu Plenkovića.

Policija je prilikom pretresa njegove kuće pronašla i oduzela više komada vatrenog oružja, municije i eksplozivnih materija, a prijavljen je i za nedozvoljeno držanje oružja.

Tokom istrage uhapšen je i Bezukov otac, gdje je policija pronašla puške sa optičkim nišanima i prigušivačima i više od hiljadu komada razne municije, prenosi Slobodsna Bosna.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 21:53