/ - FOTO YOUTUBE
05/10/2023 u 16:06 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Plenković: Osmani uskoro u Zagrebu, incident u Banjskoj ne može ostati bez reakcije EU

On je podsjetio da je na temu sukoba u Banjskog razgovarao i sa albanskim premijerom Edijem Ramom

Premijer Hrvastke Andrej Plenković najavio je danas iz Granade da će predsjednica Kosova Vjosa Osmani sledeće nedelje posetiti Zagreb kada će imati priliku da detaljnije razgovaraju o situaciji na Kosovu i istakao da je sada ključno da svoj sud o događajima u Banjskoj daju predstavnici EU.

Plenković, koji učestvuje na samitu Evropske političke zajednice u Španiji smatra da reakcija "na teški incident u Banjskoj" ne smije da izostane, prenosi Kosovoonline.

- Predsjednica Kosova Vjosa Osmani tražila je susret što je dobro, ona je inače iduće nedelje u planiranoj posjeti Zagrebu tako da ćemo razgovarati i danas, a vjerovatno i malo detaljnije iduće nedelje. Ono što je važno da vidimo to je reakcija EU i tu čekamo predlog i visokog predstavnika Đuzepa Borelja i Evropske komisije kako reagovati na ovaj teški incident i mini krizu koja je nastala na sjeveru Kosova, u Banjskoj- rekao je Plenković.

On je podsjetio da je na temu sukoba u Banjskog razgovarao i sa albanskim premijerom Edijem Ramom u ponedeljka. Tada su dvojica premijera pozvala na uvoženje kaznenih mjera protiv Srbije.

- Prema tome ne može takva situacija ne može bez reakcije- zaključio je Plenković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 11:18