/ - ANDREJ PLENKOVIć HDZ.JUTJUB,SKRINšOT
11/11/2023 u 16:02 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Plenković smijenio ministra odbrane zbog izazivanja udesa

Izrazili smo saučešće porodici granonačelnika gospodina Šarića. U kontaktu smo sa suprugom ministra Banožića, rekao je Plenković

Predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković smijenio je ministra odbrane Marija Banožića nakon teške saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo vozač kombija, a Banožić teže povrijeđen. Kazao je da je ovlastio državnog sekretara da obavlja dužnost ministra obrane.

Plenković je prvo izrazio saučešće porodici poginulog vozača kamiona i poručio da će naći način da im pomogne.

”Izrazili smo saučešće porodici granonačelnika gospodina Šarića. U kontaktu smo sa suprugom ministra Banožića”, rekao je Plenković.

On je rekao da je Banožić vozio svoj automobil.

”Osobe koje su štićene osobe druge kategorije imaju pravilo da mogu sami voziti. Vozio je svoje lično vozilo. Išao je u privatnu situaciju. Za štićene osobe je bolje da voze profesionalci. Ovo je bila situacija kad je on za vikend sam vozio i došlo je do teške saobraćajne nesreće”, rekao je Plenković.

Banožić je, kako se saznaje, kad se nesreća dogodila išao u lov. U nesreći je poginuo 40-godišnjak iz Privlake, otac dvoje djece. Županijsko državno odvjetništvo objavilo je da je Banožić po magli preticao kamion i direktno se sudario s kombijem koji je dolazio iz drugog smjera.

Nesreća se u 6:15 sati dogodila na izlazu iz Vinkovaca u smjeru Županije. Banožić je u vinkovačku bolnicu primljen u 8:30 sati, a potom je prebačen u KBC Osijek.

Iz osiječke bolnice su izvijestili da je Banožić na intenzivnoj, da ima povrede mozga, prsa i ekstremiteta, te da nije u životnoj opasnosti. Ne sjeća se nesreće, kaže doktor.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 14:04