Јокић на самиту 40 балканских градова / - Општина Котор
29/11/2021 u 12:56 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Предсједник Општине Котор на самиту Б40 у Истанбулу

Током Самита чиjа jе тема регионална сарадња, демократиjа, мир и стабилност између градова, истакнута jе важност континуиране комуникациjе, отворености као услова стабилности и развоjа циjелог Балкана и шире

Предсjедник Општине Котор Владимир Jокић, на позив градоначелника Истанбула, Екрема Имамоглуа, учествуjе у раду Самита Балканских градова Б40.

Током Самита чиjа jе тема регионална сарадња, демократиjа, мир и стабилност између градова, истакнута jе важност континуиране комуникациjе, отворености као услова стабилности и развоjа циjелог Балкана и шире.

Циљ Самита у Истанбулу jе и подстицање локалних управа на развоj зелених политика, истичући посебну улогу градова у процесу климатских промjена.

Развоj паметних и дигиталних градова као основ jедне нове демократиjе, затим миграциjе и проблеми као и могућа рjешења коjе оне носе са собом како мигрантима тако и земљама и градовима домаћинима, економско повезивање региона Балкана, неке су од кључних тема о коjима се расправља на Самиту.

У уводном обраћању предсjедник Jокић jе истакао значаj Котора не само на балканскоj већ и глобалноj мапи и уjедно истакао потпуну подршку и посвећеност платформи Б40.

Присутне jе упознао са проjектима и плановима Локалне управе и уjедно нагласио значаj локалних управа у управлjанjу политикама коjе се тичу климатских промjена, развоjу паметних градова и економскоj сарадњи.

На Самит у Истанбулу, позвано jе 40 градова Балкана коjи ће на завршноj сесиjи потписати Декларациjу Б40 Balkan Cities Network.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 19:27