/ Printscreen
02/09/2023 u 21:21 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Protest "Srbija protiv nasilja": Opozicija pozvana da blokira rad parlamenta

Ove subote protest je posvećen temama obrazovanja i vladavine prava

Novi, 18. protest "Srbija protiv nasilja" održan je večeras u Beogradu i još nekoliko gradova u Srbiji. Protest u Beogradu počeo je ispred Narodne skupštine. Ove subote protest je posvećen temama obrazovanja i vladavine prava.

Na čelu kolone se kao i u prethodnim nedjeljama nalaze veliki transparenti "Srbija protiv nasilja" i "Studenti protiv nasilja".

Kako prenose agencije, prethodno je moderator programa Smiljan Banjac rekao da je predsjednik države Aleksandar Vučić izjavio da "ne primjećuje proteste", što je ocijenio da je "prostačko ruganje" svima koji mu se ne udvaraju.

Okupljeni na platou ispred Skupštine Srbije, gdje je protest počeo, ovo su ispratili dugim i glasnim uzvicima "Ua Vučić".

Banjac je rekao i da demonstranti pokazuju da će istrajati do kraja, koliko god to trebalo, i da time šalju podršku učesnicima protesta protiv nasilja koji se održavaju širom Srbije.

On je naglasio da su se roditelji nadali da će vlast učiniti nešto da se sa novom školskom godinom djeca sigurnije osjećaju, ali da, kako je naveo, to nije slučaj.

"Šta se promijenilo u ovih nekoliko mjeseci od tragedija. Praktično ništa, nula", rekao je Banjac govoreći o masovnom ubistvu djece u školi "Vladislav Ribnikar".

On je podsjetio da je vlast odredila da prva nedjelja u školama bude posvećana emocijama i solidarnosti, ali je ocijenio da je to "licemjerje", jer ova vlast podržava nasilje i govor mržnje.

"Vi koji ste na protestima pokazujete solidarnost", rekao je Banjac.

Narodni poslanik Aleksandar Jovanović Ćuta pozvao je opoziciju da blokira rad parlamenta od naredne sedmice.

"Sjutra je sastanak opozicije, taj predlog je na stolu, ja ne vidim šta drugo možemo da radimo", rekao je Ćuta za N1 na protestu "Srbija protiv nasilja".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 17:48