Pao avion na Hvaru - / - COPYRIGHT PRINTSCREEN/CIVILNA-ZASTITA.GOV.HR
31/05/2024 u 19:16 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Prvi snimci palog aviona na Hvaru: Promašio pistu i pokosio njemačke turiste

Manji avion je promašio sportsku pistu na Starogradskom polju na Hvaru i naleteo na njemačke turiste.Lokacija nesreće je sportski aerodrom Stari grad kojim upravlja lokalni klub.

Josip Novak iz Aerokluba Faroš Stari Grad potvrdio je da se nesreća dogodila.

- Riječ je o grupi sportskih dvosjeda koji su poletjeli iz Lečea u Italiji i redovno su najavljivani da dolaze na Hvar. To je grupa privatnih aviona sa Francuzima i svi su uspješno sletjeli, osim jednog aviona koji je oduvao južni vjetar i promašio pistu, istina je da je naletio na njemačke turiste, rekao je Novak, prenosi net.hr.

Potvrdio je da je jednoj slomljena noga, prebačena je helikopterom u KBC Split.

- Druga turistkinja je u modricama, ali je dobro. Dobro je i posada aviona, Francuskinje su - rekao je Novak.

Načelnik Starog grada, pak, kaže da su tri osobe povrijeđene. U bolnici potvrđuju da su tri osobe povrijeđene, od kojih je jedna primljena. Ostale dvije osobe su poslate trajektom.

Srušio se manji avion na Hvaru, promašio pistu

Iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske saopšteno je da su danas oko 14.19 sati dobili informaciju o padu ultralake letjelice na području kod Starog grada. Naveli su da je informacija da se srušio na području kod Starog Grada (uzletište kod Starigradskog polja) na ostrvu Hvar.

- Prema prvim informacijama, četiri osobe su povrijeđene, tri osobe na zemlji i jedna iz aviona. O incidentu je obaviještena Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvo. Na mjestu događaja biće obavljen uviđaj - saopštila je policija.

Županijski centar 112 Split odmah je obavijestio Hitnu pomoć o padu, a na teren su upućeni Hitna medicinska pomoć, policija i vatrogasci.

- Nesreća se dogodila prilikom slijetanja ultralake letjelice sa dva člana posade, koju je vjetar odnio na lokalni put, pri čemu je naletio na tri osobe, od kojih je jedna zadobila teške povrede i helikopterom HHMS je prebačena u KBC Split, dok su preostale tri povređene osobe prevezene brzim čamcem u KBC Split - saopšteno je iz Uprave.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
26. jun 2024 16:01