/ SHUTTERSTOCK - EDI RAMA (SHUTTERSTOCK)
31/10/2023 u 21:50 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Rama o Dodikovoj izjavi: Iznenađen sam ćutanjem EU i partnera

On je na društvenoj mreži "X" naveo da je prošlo tri dana od Dodikove izjave, te izrazio nadu da će "ćutanje" EU i partnera biti prekinuto

Premijer Albanije Edi Rama poručio je da je iznenađen izostankom reakcije međunarodne zajednice na izjavu predsjednika srpskog entiteta u BiH Milorada Dodika o formiranju jedinstvene države Srba, prenosi Kosovo onlajn.

On je na društvenoj mreži "X" naveo da je prošlo tri dana od Dodikove izjave, te izrazio nadu da će "ćutanje" EU i partnera biti prekinuto.

- Prošla su tri dana od opasnih i zapaljivih izjava na račun Bosne i Hercegovine, Kosova i Crne Gore. Moram da priznam, iznenađen sam izostankom reakcije naših partnera u EU do sada, i iskreno se nadam da će ovo ćutanje biti prekinuto što prije - poručio je Rama.

Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je pre nekoliko dana da smatra da Srbi u ovom vijeku treba da formiraju jedinstvenu državu čiji će dio biti i Crna Gora, a koju treba formirati demokratskim putem i političkim mjerama, a ne ratom.

- Živimo u doba kad će za nekoliko godina ili decenija morati da se napravi nova konfiguracija svijeta, Srbi tu ne smiju da budu zatečeni, već sada treba da kažemo da u ovom vijeku hoćemo jedinstvenu državu koju čine Srbija, Republika Srpska, ako bude takva demokratska odluka, i Crna Gora -rekao je Dodik.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 09:48