Ratko Mladić / - FOTO: EPA-EFE/ FEHIM DEMIR
11/05/2024 u 11:43 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Ratku Mladiću otkazali bubrezi, Hag odbio liječenje u Srbiji

Mehanizam u Hagu odbio je zahtjev da nekadašnji komandant Vojske Republike Srpske general Ratko Mladić bude prebačen na liječenje u Srbiju, nakon što su mu zbog greške haških ljekara otkazali bubrezi i nema uslova za rehabilitaciju, rekao je njegov sin Darko Mladić.

- Odbili su nam zahtjev, jedan sudija je bio ‘za’, a ostali su bili protiv. Rečeno je da su uslovi u kojima se sada nalazi dovoljno dobri i da nema potrebe da bude prebačen u Srbiju - rekao je Srni Darko Mladić.

On je istakao da je problem što njegov otac sada ne može da ustane iz kreveta jer je veoma slab i to što u Hagu nema uslova za njegovu rehabilitaciju.

Darko Mladić je rekao da, ako ostane takva situacija, prognozira najgore.

On je objasnio da su njeovom ocu otkazali bubrezi jer su, kako je naveo, ljekari u Hagu pogrešno tumačili njegove probleme i dali mu previše diuretika, nisu pratili balans tečnosti i na taj način došlo je do oštećenja bubrega.

- On je u ovoj situaciji zbog greške njihovih ljekara. Naši ljekari iz Banjaluke su prilikom posjete najavili šta će se dešavati ako se tako nastavi sa njegovim srcem. On je imao dvije epizode sa srcem i oni su mu dali jaču terapiju, nisu to ispratili i sa tom terapijom oštetili su mu bubrege - rekao je Darko Mladić.

On je naglasio da će porodica i advokati nastaviti da se bore i pokušati da prate šta će se dalje dešavati sa liječenjem Ratka Mladića.

Ratko Mladić pušten iz bolnice i vraćen u zatvor

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
05. oktobar 2024 07:34