Западни Балкан  / EPA-EFE-MIKA SCHMIDT/POOL
03/03/2022 u 11:53 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Сарацин специjални изасланик за Западни Балкан

Министарка вањских послова Њемачке, Аналена Бербок, казала jе да jе Сарацин страствено посвећен интересима Западног Балкана

Њемачка Влада именовала jе Мануела Сарацина за специjалног изасланика за Западни Балкан, саопштено jе из Амбасаде Њемачке у Црноj Гори.

Министарка вањских послова Њемачке, Аналена Бербок, казала jе да jе Сарацин страствено посвећен интересима Западног Балкана.

- Стабилност и европска перспектива Западног Балкана, нарочито у тренутноj ситуациjи, главни су стратешки приоритети Њемачке - рекла jе Бербок.

Како jе навела, Савезна влада створила jе мjесто специjалног изасланика како би заjедно са шест држава региона на веома циљани начин радили на перспективама развоjа и како би пружили наjбољу могућу подршку у реформским процесима.

Бербок jе додала да ће Сарацин блиско сарађивати са специjалним изласлаником Европске униjе (ЕУ) за диjалог Београда и Приштине, Мирославом Лаjчаком, као и са високим представником за Босну и Херцеговину Кристиjаном Шмитом.

- Снажан, стабилан и на миру заснован Западни Балкан ће у Jугоисточноj Европи такође одлучити о будућности ЕУ - закључила jе Бербок.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 14:51