/ - Веселин Симоновић, - фото: Принтскрин
06/09/2021 u 09:39 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Симоновић: Све ово jе организовао Мило, Вучић наjвећи губитник

Мило Ђукановић већ дуже вријеме као предсједник представља само онај дио Црне Горе који се изјашњавају као Црногорци, казао је Симоновић

Главни и одговорни уредник портала Нова.рс Веселин Симоновић рекао jе да иза дешавања на Цетињу стоjи предсједник Мило Ђукановић, коjи jе "инспирисао националистичке покрете коjи су под његовом контролом". Истакао jе да ће ДПС остати главна политичка опциjа у земљи, а да jе можда наjвећи добитник премиjер Здравко Кривокапић. Када jе ријеч о губитнику, Симоновић каже да jе jедан од губитника Александар Вучић.

Симоновић jе у емисиjи „Пробуди се“ рекао да су последња дешавања у Црноj Гори за њега веома тужна, пише Нова.рс.

– Прво тужно jе за мене лично, будући да сам из Црне Горе и волим jе исто као и Србиjу. Волио бих да се ништа од овога ниjе десило и да се устоличење десило мирно као и сва претходна. Тензиjе у Црноj Гори постоjе jош од литиjа и оног фамозног Закона о вјерским заjедницама и таj сукоб се продубљивао. Ово само представља кулминациjу. Jа мислим да jе све ово инспирисао и организовао предсједник Црне Горе Мило Ђукановић, да jе искористио разне структуре из служби безбједности коjе су jош увек под његовом контролом и да jе искористио ове националистичке процрногорске покрете, а све у циљу да изазове нереде и учврсти своjе бирачко тијело – обjаснио jе Симоновић и додао:

– Мило Ђукановић већ дуже вријеме као председник представља само онаj дио Црне Горе коjи се изjашњаваjу као Црногорци. Да jе прави предсједник, прихватио би чињеницу да се у тоj земљи 30 одсто грађана изjашњаваjу као Срби и да су митрополит Jоаникиjе и патриjарх Порфириjе врло важни тим Србима – jасан jе он.

Главни и одговорни уредник портала Нова.рс оцјенио jе да jе ДПС „тамо гдје jе био“, те да ће остати наjjача политичка опциjа.

– Они су наjjача политичка странка и они ће и на следећим изборима остати наjjача политичка странка. Он ниjе изгубио бираче, учврстио их jе, али не може добити бираче из других табора. Кривокапић као премиjер jе можда наjвећи добитник jер jе све прошло без већих нереда, устоличење jе обављено, он се понашао разумно, ма шта писали наши медиjи у Србиjи. Jедан од губитника jе Александар Вучић коjи jе прижељкивао овакав сценарио, пошто он воли да буде таj гарант стабилности, а да све остало буде у пламену и да владаjу сукоби – рекао jе Симоновић.

Симоновић jе прокоментарисао и улогу, односно поjављивање Ненада Чанка на Цетињу и нагласио да он нема никакву улогу.

– Мислим да он нема никакву улогу, осим да мешетари. Он ниjе битна политичка фигура. Његов избор jе да буде приjатељ са Милом Ђукановићем, али мислим да га не треба коментарисати. Србиjа и њен предсједник преко Мандића и Кнежевића врше притисак на тренутну црногорску владу, а зашто то ради jа немам рационално обjашњење. Видим да су се Мандић и Кнежевић сада осоколили, а већ сам jедном рекао код вас да они никада неће доћи на власт jер људи неће да гласаjу за њих. Они се надаjу да ће сада добити колач власти и да ће их Кривокапић пустити у Владу, али мислим да ће их и даље држати на дистанци – подвлачи Симоновић и каже да очигледно Београду одговара оваква запаљива атмосфера.

Главни и одговорни уредник портала Нова.рс казао jе да већина владаjућа већина и велики броj грађана навиjаjу за просрпску странку.

– Не мораjу они да буду поријеклом из Црне Горе, али воле и навиjаjу да просрпске странке побједе и то им jе битниjе од тога да ли ће рецимо у Нишу бити на власти СПС и СНС – рекао jе он и додао да jе Ђукановић jасно поручио своjим присталицама да наставе да раде као до сада, те да ће због тензиjа увијек постоjати – закључио jе Симоновић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. maj 2024 21:27