Srbin i Hrvat pokrali Slovenca / - SHUTTERSTOCK
29/09/2024 u 19:38 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Srbin i Hrvat nisu dobijali platu od gazde Slovenca, pa mu ukrali cijelu kuhinju

Cio kuhinjski inventar otuđio je dvojac iz Hrvatske i Srbije od 17. do 19. septembra iz ugostiteljskog objekta na području Brtonigle, izvijestila je istarska policija.

Uzeli su rashladne vitrine, mašinu za pranje sudova, peć za picu, roštilj, ledomat, pult za serviranje, razne kuhinjske aparate, kao i stolice, stolove i klupe. Takođe, otuđili su i sef, padobran i druge predmete, čime su 55-godišnjem slovenačkom državljaninu pričinili štetu veću od sto hiljada evra.

Radi se o 67-godišnjem Zagrepčaninu i 39-godišnjem državljaninu Srbije kojima je umaška policija utvrdila sumnju da su počinili krivično delo krađe. Dvojac je uhapšen u petak, a sumnjiče se da su od 17. do 19. septembra iz ugostiteljskog objekta na području Brtonigle otuđili sav kuhinjski inventar, prenosi Indax.hr.

Po završetku kriminalističke istrage, 67-godišnjak je u subotu priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske, a protiv državljanina Srbije biće podnijeta krivična prijava u redovnom postupku.

Nezvanično se saznaje da je riječ o bivšim radnicima tog ugostiteljskog objekta kojima vlasnik nije isplatio plate, pa su ga opljačkali.

Ovaj slučaj se povezuje sa događajem od prije 12 dana, kada je umaška policija završila kriminalističku istragu nad 55-godišnjim slovenačkim državljaninom i utvrdila sumnju da je počinio krivično djelo neisplate plata i povrede prava iz socijalnog osiguranja.

Sumnjiči se da od 1. jula do 15. septembra nije isplatio plate ni izmirio doprinose iz penzionog i zdravstvenog osiguranja, čime je oštetio tri radnice od 21, 22 i 34 godine za više hiljada eura. Protiv slovenačkog državljanina podnijeta je krivična prijava nadležnom državnom tužilaštvu u redovnom postupku.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
29. septembar 2024 19:39