Peter Stano / - FOTO: YOUTUBE
05/06/2024 u 14:26 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Stano: Nije predviđen novi sastanak Beograd-Priština

Zasad nije predviđen novi sastanak zvaničnika Beograda i Prištine, a izaslanik EU Miroslav Lajčak će nastaviti posredovanje u dijalogu dvije strane tokom idućih mjeseci, izjavio je portparol u Evropske komisije (EK) Peter Stano.

- Lajčak je i dalje u punoj mjeri uključen u uzajamno djelovanje s partnerima u regionu, Evropskoj uniji i na međunarodnoj pozornici s ciljem da stvari pokrene napred - objasnio je Stano.

Portparol visokog predstavnika EU Žozefa Borelja je time odgovorio na pitanje novinara albanskog medija s Kosova hoće li EU pomoći da se izbjegnu neželjene posledice isplate penzija, socijalnih i drugih davanja Srbima na Kosovu, što iduće nedelje planira, kako je to rečeno, vlada u Beogradu.

Stano i Lajčak: Ne postoji spremnost Beograda i Prištine da se pronađe kompromis

Penzije i druga primanja kosovskih Srba se od odluke Prištine da zabrani korišćenje dinara na Kosovu sada isplaćuju na punktovima uz administrativnu liniju u centralnoj Srbiji, prenosi N1.rs.

Stano je takođe zamoljen da kaže hoće li Lajčak, koji je naimenovan za ambasadora EU u Švajcarskog, za neko vrijeme nastaviti posredovanje EU u Dijalogu Beograd-Priština.

Stano je naglasio da će „Lajčak i dalje nastojati da dvijema stranama pomogne u rešavanju pitanja, s tim što je od prvenstvene važnosti da se hitno sprovede Ohridski

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
30. jun 2024 08:22