Јенс Столтенберг / - РТРС
02/07/2021 u 10:58 h
Dan.Dan.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Столтенберг: Косово може у НАТО само ако се све чланице Алијансе сложе

Пет земаља Европске Уније, у којима живи око 90 милиона становника, не признаје Косово као државу - Шпанија, Румунија, Грчка, Словачка и Кипар више од 12 година одбијају да признају једнострано проглашену независност Косова, а осим Кипра, све ове земље су чланице НАТО

Генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг, говорецћи о текуцћем захтјеву званичне Приштине за чланство Косова у НАТО, рекао је да је „чланство у НАТО засновано на консензусу“, преноси Газета експрес, пише Kosovo online.

-Морају да се сложе сви савезници. Према томе, једини начин за постизање чланства за све је да се сви савезници сложе-казао је он.

Према његовим ријечима, најважнија ствар коју Косово сада може да уради је да настави да се ангажује око дијалога са Србијом.

Пет земаља Европске Уније, у којима живи око 90 милиона становника, не признаје Косово као државу - Шпанија, Румунија, Грчка, Словачка и Кипар више од 12 година одбијају да признају једнострано проглашену независност Косова, а осим Кипра, све ове земље су чланице НАТО.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 13:18