/ - SHUTTERSTOCK
02/02/2023 u 21:41 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Studenti iz Prištine najavili marš protiv Zajednice srpskih opština

U saopštenju studenata se navodi da se „24 godine posle završetka rata i 15 godina posle proglašenja nezavisnosti, Kosovu ponovo narušava suverenitet i teritorijalni integritet

Parlament studenata Prištinskog univerziteta najavio je da će 15. februara održati marš protiv osnivanja Zajednice srpskih opština, objavila je večeras Radiotelevizija Kosovo (RTK).

U saopštenju studenata se navodi da se „24 godine posle završetka rata i 15 godina posle proglašenja nezavisnosti, Kosovu ponovo narušava suverenitet i teritorijalni integritet.

U saopštenju objavljenom danas na Fejsbuku, Studentski parlament najavljuje da će skup početi u 16 časova u Narodnoj biblioteci.

Nakon 11 sati završena prva sjednica o Kosovu, obilježili je incidenti, opozicija poručila Vučiću da se „prenemaže i kukumavči“

Po ocjeni Studentskog parlamenta, udruživanje studenata jedne etničke grupe suprotno je Ustavu Kosova.

Udruživanje opština sa srpskom većinom ne znači više prava za srpsku zajednicu, već veći uticaj Srbije na teritoriji Kosova, smatraju studenti.

Studentski parlament Prištinskog univerziteta pozvao je sve građane Kosova, bez obzira na politička uvjerenja, da im se pridruže u maršu protiv jednonacionalnog udruženja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 20:30