/ ilustracija - PHOTO BY KENNY ELIASON ON UNSPLASH
28/04/2023 u 09:38 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Tijela na podu mrtvačnice u Zagrebu, nema mjesta u hladnjači

Riječ je o najmanje sedam mrtvih tijela koja leže na podu Zavoda za patologiju te bolnice, dok najmanje četiri, pokrivena, leže na bolničkim transportnim kolicima

Hrvatski portal Index.hr objavio je jeziv snimak iz mrtvačnice u Zagrebu na kojem se vide tijela ljudi na podu mrtvačnice.

Kako prenosi ovaj list, čitalac im je snimak za koji tvrdi da je star nešto više od dvije nedjelje, a prikazuje posmrtne ostatke koji su poredani na podu mrtvačnice u bolnici Sveti Duh u Zagrebu.

Riječ je o najmanje sedam mrtvih tijela koja leže na podu Zavoda za patologiju te bolnice, dok najmanje četiri, pokrivena, leže na bolničkim transportnim kolicima.

Ministarstvo: Neprimjereno i nehumano zbrinjavanje posmrtnih ostataka

Iz direkcije KBC-a Sveti Duh nisu demantovali snimak, već su rekli da se zbog nedovoljnog broja hladnjaka, tijela preminulih moraju, dok se ne oslobodi hladnjaču, privremeno smještati u prostoru mrtvačnice.

Index.hr je od Ministarstva zdravlja zatražio komentar i prenosi da tamo ističu da je krajnje neprimjereno i nehumano zbrinjavanje posmrtnih ostataka u Zavodu za patologiju KB-a Sveti Duh, prenose Nezavisne.

Stoga su, prenosi se, nakon upita obavijestili direktorku KB-a Sveti Duh da je dužna u saradnji sa Gradom Zagrebom pomenute probleme rješavati i da su preporuke takođe upućene sanitarnoj inspekciji koja djeluje u sklopu Državnog inspektorata Republike Hrvatske.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 06:25