/ -
13/07/2023 u 08:12 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Trebinje: Osmoro djece primljeno u bolnicu zbog trovanja, po dvoje iz Podgorice i Herceg Novog

Djeca su smještena u trebinjsku bolnicu zbog znakova trovanja inhalacionim agensom, sa simptomima kašlja i otežanog disanja, pošto su boravila u trebinjskom turističkom komplekstu Grad Sunca

Osmoro djece je smešteno u bolnicu u Trebinju zbog znakova trovanja, potvrdila je načelnica Odjeljenja za pedijatriju Ljiljana Buha. 

Prema riječima Buhe, sva djeca su boravila u Gradu Sunca u Trebinju, ali nije željela da potvrdi medijske navode da se radi o trovanju hlorom.

„Djeca su uzrasta od pet do osam godina i po dvoje ih je iz Podgorice, Herceg Novog i Beograda, a jedno dijete je iz Dervente“, navela je Buha.

Zdravstveno stanje dece je stabilno, ali će ona iz predostrožnosti do četvrtka biti zadržana na posmatranju.

- Jedno dijete je na malim dozama kiseonika, a dijete koje je bilo na intenzivnoj nezi je prebačeno na pedijatriju jer je bolje, navela je Buha.

Ona je istakla da kod djece nisu primijećeni znaci pogoršanja u odnosu na srijedu popodne, kada su smještena na pedijatrijsko odjeljenje trebinjske bolnice.

Djeca će biti zadržana na posmatranju u slučaju da je inhalacija bilo kakvog toksina napravila oštećenja koja se mogu javiti poslije šest do 24 sata, objasnila je Buha.

Prema njenim riječima, dvoje djece će tokom večeri biti prebačeno u Podgoricu jer roditelji žele da tamo nastave liječenje, pošto su u Trebinje došli samo na jedan dan.

Djeca su smještena u trebinjsku bolnicu zbog znakova trovanja inhalacionim agensom, sa simptomima kašlja i otežanog disanja, pošto su boravila u trebinjskom turističkom komplekstu Grad Sunca.

Sumnja se da je prekomjerna količina hlora u vazduhu izazvala trovanje na takozvanom dječjem jezeru, jednom od bazena u kompleksu. Mediji pišu da se incident desio zbog prekida u napajanju strujom.

(ATV)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 00:39