/ - FOTO: BLINK ILUSTRACIJA
27/10/2022 u 22:17 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Trivić: Dodik je do pobjede na izborima došao krađom, neću mu čestitati

Očigledno je da je Centralna izborna komisija (CIК) podlegla pritiscima koji su došli od strane režima, kazala je ona

Kandidatkinja opozicije za predsjednika Republike Srpske Jelena Trivić izjavila je da ne prihvata izborne rezultate koji su, kako je navela, tačan zbir netačnih podataka.

Trivić je istakla da neće čestitati Miloradu Dodiku izbor za predsjednika RS, jer on nije, kako je ocijenila, „pobijedio na izborima, već je do pobjede došao krađom, što su pokazali i njegovi postupci i napadi u prethodnim danima“.

- Očigledno je da je Centralna izborna komisija (CIК) podlegla pritiscima koji su došli od strane režima, ali vrlo moguće i nekim drugim pritiscima za koje će se vrlo brzo saznati, kao što se u Bosni i Hercegovini sve unaprijed i zna, te pogazila izbornu volju naroda, čime je, nažalost, uništena još jedna institucija koja je, pre svega, trebala da služi narodu- navela je ona.

Ona je najavila da opozicija neće odustati od borbe, dodavši da će o svim narednim koracima blagovremeno obavkeštavati javnost.

- Važno je da, ma ko god šta govorio, istrajemo na tome da počinioci, ali i nalogodavci ove izborne kradje procesuiraju, jer naše krivične prijave po ovim pitanjima trenutno se nalaze u pravosudnim institucijama i videćemo da li postoji dovoljno odlučnosti i hrabrosti da se ove stvari istjeraju do kraja - zaključila je Trivić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 05:29