/ SHUTTERSTOCK - SHUTTERSTOCK
08/08/2023 u 11:10 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Turisti šokirani: Na Hvaru naplaćuju i kupanje u moru

Na računu i usluga „dnevni boravak“

Na djelovima hrvatskog Jadrana ove godine naplaćuju i korišćenje plaže, odnosno kupanje u moru, pa tako, na primjer, "dnevni boravak" u kampu "Mlaska" u opštini Sućuraj na ostrvu Hvaru, košta dva eura, piše splitska Slobodna Dalmacija.

- Da smo korisnici kampa – u redu, treba naplatiti nešto što je pod koncesijom, ali koliko mi je vidljivo na dostupnim internet stranicama, taj kamp uopšte nema koncesiju na plažu, a kamoli koncesiju koja uključuje naplatu korištenja kupališta i mora - ispričala je jedna žena za splitski dnevnik.

Ona kaže da bi čak i shvatila da su možda htjeli da joj naplate parkiranje automobila, koji uopšte nije bio parkiran u kampu, već ispred na makadamu.

- Rečeno mi je da moram da platim tri dnevne karte za kupanje na plaži, za tri odrasle osobe - navela je ona. Pojašnjava da nije riječ ni o ležaljki, ni o suncobranu ili, pak, parkingu, već cijena od dva eura „po glavi“, za kupanje na plaži- rekla je ova čitatejka Slobodne, čiji su podaci poznati redakciji.

Ona je, dodaju, ovo neugodno iskustvo doživjela na istočnoj strani ostrva, u Sućurju, a na računu koji je dobila usluga je navedena „dnevni boravak“, bez daljih pojašnjenja.

Šta im je naplaćeno i po kom osnovu se ne navodi, jer prema Planu upravljanja pomorskim dobrom Opštine Sućuraj i utvrđenim granicama pomorskog dobra iz novembra 2008. godine, dozvole za korištenje ležaljki (35 komada), suncobrana (30 komada), aqua parka, škrinja za sladoled, podmornice za razgledavanje morskog dna, jedrilica i brodica na vesla, štandove za prodaju rukotvorina, kiosk, ugostiteljske terase i drugo, izdate su za uvalu Mlaska, ali se nigdje ne navodi i plaćanje „dnevnog boravka“, piše list i dodaje da su stoga upit uputili firmi „Sućuraj“ u čijem okviru posluje kamp „Mlaska“, a odgovor će objaviti kada ga dobiju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 13:13