Муамер Зукорлић / - Н1
17/04/2022 u 12:45 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Тужилаштво БиХ покренуло процедуру да се укључи у истрагу смрти Зукорлића

Породица је кривичну пријаву против непознате особе поднијела Републичком тужилаштву Србије, а надлежност је преузело Више тужилаштво у Новом Пазару

Државно тужилаштво Босне и Херцеговине покренуло је процедуру да се укључи у процес истраге о узроку смрти Муамера Зукорлића, казао је његов син Усаме Зукорлић за Прва телевизија.

 - Државно тужилаштво БиХ је покренуло процедуру да се укључи у процес истраге, јер је муфтија Зукорлић био и држављанин те земље, а и ми смо кроз кривичну пријаву затражили да се формира међународна експертиза, која би извршила ексхумацију и обдукцију да би се цјелокупна истрага урадила на најбољи могући начин, да не би сутра било ко оставио трагове сумње у коначне резултате истраге, казао је Усаме Зукорлић, преноси Н1.

Породица је кривичну пријаву против непознате особе поднијела Републичком тужилаштву Србије, а надлежност је преузело Више тужилаштво у Новом Пазару.

Усаме Зукорлић је као подносилац пријаве већ дао изјаву, а одмах је донијета и одлука о хитној ексхумацији.

"Ми смо замолили да се ексхумација, која је требало да се обави сутра, одложи јер породици треба времена да се психички за то припреми", истакао је он.

Према његовим ријечима Зукорлићеви најближи чланови породице и сарадници пролазе кроз најтежи период.

 - Ово је врло неугодна, врло тешка и врло емотивна ситуација. Међутим потреба да се зна истина о околностима под којима је наш отац и лидер умро нам даје снагу да превазиђемо те емоције и тешкоћу коју осјећамо, рекао је Усаме Зукорлић Првој телевизији.

Прије неколико дана, актуелни предсједник СПП-а Усаме Зукорлић поднио је Републичком јавном тужилаштву Србије кривичну пријаву против Н.Н. особа, као и лабораторијске налазе који, како вјерује, указују да његов отац Муамер Зукорлић није умро природном смрћу.

Он је претходно и на конференцији за новинаре рекао да породица сумња да је некадашњи лидер СПП-а отрован и да је то разлог његове смрти прије нешто више од пет мјесеци.

Навео је да је породица добила резултате из двије независне лабораторије и прецизирао да је једна лабораторија утврдила да постоји висока вјероватноћа да је тестирана особа била отрована тешким металима, а да је друга лабораторија закључила, на основу узорка који су добили, да је особа била отрована храном.

Муфтија Зукорлић изненада је преминуо 6. новембра прошле године, а тада се из медија чуло да је узрок срчани удар.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 14:20