Kosovo Jarnije / - KOSOVO ONLINE
29/12/2022 u 22:06 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Uklonjene barikade, prelazi Jarinje i Brnjak i dalje zatvoreni

Visoki predstavnik Evropske unije Žozep Borelj pozdravio je najnoviji razvoj događaja i pozvao na hitan napredak u dijalogu između Kosova i Srbije

Barikade koje su bile postavljene na regionalnim putevima na sjeveru Kosova uklonjene su danas popodne, prenosi MINA.

Barikade su uklonjene u opštini Leposavić i Zubin Potok, selu Rudare, koje se nalazi u opštini Zvečan, i one u Sjevernoj Mitrovici, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Granični prelazi Jarinje i Brnjak su i dalje zatvoreni, iako su uklonjene barikade na putevima koji vode do ova dva granična prelaza, navodi se u saopštenju Nacionalnog centra za upravljanje granicom na Kosovu

Portparolka Oana Lungescu rekla je da mirovna misija NATO-a na Kosovu (KFOR) pozdravlja napore za smanjenje tenzija na sjeveru Kosova i očekuje od svih strana da se pridržavaju svojih obaveza.

-KFOR pažljivo prati [situaciju] i spreman je da interveniše ako bude potrebno, u skladu sa svojim mandatom da očuva slobodu kretanja-navela je Lungescu na Tviiteru /Twitteru/.

Visoki predstavnik Evropske unije Žozep Borelj pozdravio je najnoviji razvoj događaja i pozvao na hitan napredak u dijalogu između Kosova i Srbije.

-Diplomatija je preovladala u deeskalaciji tenzija na sjeveru Kosova. Nasilje nikada ne može biti rješenje- naveo je Borelj.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 19:03