Milanović i Plenković / - РТРС
04/03/2024 u 18:50 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Uskoro raspuštanje Hrvatskog sabora, parlamentarni izbori u aprilu ili maju

U Zagrebu je danas održana sjednica predsjedništva HDZ-a na kojoj je donijeta odluka da će Hrvatski sabor biti raspušten i to najkasnije do 22. marta.

Prema pisanju hrvatskih medija i informacijama koje su dospjele u javnost odmah po okončanoj sjednici, Hrvatski sabor će biti raspušten najkasnije do 22. marta.

Nakon raspuštanja parlamenta, predsjednik Zoran Milanović raspisat će izbore u roku od 30 do 60 dana. To znači da će građani izlaziti na parlamentarne izbore u aprilu ili maju.

Premijer Plenković potvrdio je nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a da su zajednički donijeli tri važne odluke.

- Prva strateška odluka je da se izbori za Hrvatski sabor održe prije izbora za Evropski parlament. Druga odluka je da će ovo biti posljednja sjednica Sabora prije njegovog raspuštanja, a treća da će izvještajni Sabor HDZ-a biti održan 17. marta u dvorani Lisinski - saopštio je Plenković.

Dodao je i da će glavni sekretar stranke Krunoslav Katičić biti šef izbornog štaba HDZ-a, a da će ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek biti članica izbornog štaba zadužena za izradu izbornog programa.

- Vlatko Vuković će biti zadužen za finansije, Marko Milić će biti šef političke medijske komunikacije, a Zoltan Kabok će biti glasnogovornik kampanje - dodao je dalje on.

Plenković je, osim ovoga, imenovao i nositelje izbornih lista za predstojeće izbo

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 03:38