Policija, ilustracija / - FOTO: UNSPLASH
21/09/2024 u 13:58 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Velika akcija USKOK-a: Uhapšen bivši šef Hrvatskih cesta

Bivši predsjednik uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić, iz vladajuće Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), koji je krajem avgusta iznenada podnio ostavku, uhapšen je u akciji USKOK-a, saznaje N1 Zagreb.

Kako prenosi N1 Zagreb, među uhapšenima je i predsjednik uprave Osijek Koteksa Zoran Škorić.

Hrvatski mediji prenose da je uhapšena i Sanda Bajtl, direktorka osiječke firme Structivo, koja se bavi projektnim upravljanjem.

Policija u saopštenju nije navela imena uhapšenih, već samo da je jutros uhapšeno više osoba na području Zagreba, Osijeka i Vukovara zbog sumnje za činjenje krivičnih djela iz privrednog kriminaliteta, prenosi N1.rs.

Prema pisanju hrvatskih medija, Josip Škorić (60) je u avgustu iznenada podnio ostavku na funkciju predjsednika uprave Hrvatskih autocesta, ali je ostao da radi kao savjetnik. U toj državnoj firmi radio je od 2005, a na vodećoj funkciji je bio od 2016. Mediji ga pominju kao jednog od najbližih saradnika aktuelnog ministra saobraćaja Olega Butkovića (HDZ).

Jutarnji list piše da je hapšenje povezano s navodnim namještanjem poslova za radove na osiječkoj obilaznici, a pojedini mediji navode da se istražuje i postavljanje osvetljenja na Pelješkom mostu.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
21. septembar 2024 13:59