požar u Srebreniku / - X/MARKO MARKOVIC
14/04/2024 u 21:20 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Veliki požar u Srebreniku: Jedna osoba stradala, više vatrogasaca povrijeđeno

Jedna osoba je stradala i četiri vatrogasca su povrijeđena u velikom požaru koji je danas izbio na objektu “Dom smreka” d.o.o Srebrenik, prenosi N1 Sarajevo.

Kako je za N1 kazala portparolka Uprave policije MUP-a TK Adnana Sprečić, Operativni centar Uprave policije MUP TK- a obaviješten je od strane dežurnog PS Srebrenik, da je u 14.25 sati prijavljen požar na objektu “Dom smreka” d.o.o Srebrenik.

- Na mjesto događaja odmah su upućeni policijski službenici PS Srebrenik, dežurna ekipa SHMP Doma zdravlja Srebrenik i pripadnici PVJ Srebrenik, gdje je zatečena povrijeđena jedna osoba, koja je prevezeno u prostorije SHMP Srebenik, ali je usljed zadobivenih povreda na žalost preminula. Smrt je potvrdio ljekar mrtvozornik Doma zdravlja Srebrenik a radi se o N.K.(1973) iz Rapatnice. U međuvremenu, oko 16.25 sati požar je lokalizovan, rekla je Sprečić.

Dodaje i da zbog udisanja štetnih gasova prilikom intervencije, zbog povreda su se u SHMP Doma zdravlja Srebrenik javila četiri vatrogasca PVJ Srebrenik, nakon ukazivanja medicinske pomoći, dva su upućena na kućno liječenje a dva u JZU UKC Tuzla, Kliniku za plućne bolesti.

O događaju je takođe obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, a na mjestu događaja nalaze se i istražitelji OKP PU Srebrenik. Uviđajem će rukovoditi dežurni tužilac, a isti će, po nalogu i pod nadzorom tužioca izvršiti istražitelji Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP TK-a i inspektor za ppz, kada se za to steknu uslovi.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 13:13