Požar bukti širom Dalmacije - skrinšot Vatrogasci 193 Hrvatska / - POžAR BUKTI šIROM DALMACIJE - SKRINšOT VATROGASCI 193 HRVATSKA
31/07/2024 u 07:56 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

(VIDEO) Dalmacijom bukte požari: Vatrena linija duga četiri kilometra, pepeo pada poput kiše

Pet sati nakon izbijanja požara u Gornjim Tučepima, predio Čovići, situacija na terenu je i dalje katastrofalna, piše Slobodna Dalmacija.

Prema poslednjim informacijama, vatra je prodrla u Park prirode Biokovo i zahvatila obližnji ranč, a iz Gornjih Tučepa se čuju snažne detonacije pa nije poznato je li eksplodiralo vozilo ili nešto drugo.

I zagrebački "Indeks" prenosi da je vatrena linija dugačka četiri kilometra.

Jedan od mještana rekao je da je izgoreo predio na kojem se nalazi zip line, dio ispod restorana "Veza", a svi gosti kuća pored magistrale, izašli su napolje, prenosi Blic.rs.

(FOTO) Google Maps identifikovao požare u Crnoj Gori

Vatrogasci, piše Jutarnji list, sa cijele Rivijere ulažu nadljudske napore u gašenju požara Vatrogasci dežuraju ispred tučepske crkve Sveotog Nikole Tavelića, a gori više od 90 posto maslinika i poljoprivrednih površina kao i zapuštenih zemljišta.

Brane se vile i kuće pa se vatra gasi i vodom iz bazena. Magistrala prema Dubrovniku sada je otvorena za saobraćaj, a put Makarska-Vrgorac je zatvorena. Očekuje dolazak kanadera.

Zbog požara koji se nošen jakim vjetrom brzo širio, zamalo je stradao predsjednik opštine Makarska Ante Čobrinić.

- Čim je vatra buknula, otišao sam autom do Čovića kako bih pružio podršku vatrogascima. Tada je vatra bila mala i u sekundi mi se razbuktala pred očima pa sam uleteo u auto i krenuo prema kući. Međutim, vatra je zahvatila auto iz kojeg sam odmah iskočio, a on je izgoreo za nekoliko minuta - ispričao je Čobrinić Slobodnoj Dalmaciji.

(VIŠE SNIMAKA O VATRENOJ STIHIJI SA KOJOM SE BORE HRVATSKI VATROGASCI MOŽETE POGLEDATI OVDJE)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. septembar 2024 20:13