фото: 24.хр / - фото: 24.хр
17/05/2022 u 21:17 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Милановић: Финци су у шоку због мене, ми смо у шоку јер их боли она ствар за нас

Он је оплео и по финском шефу дипломатије који је изјавио да су шокирани његовим изјавама

Предсједник Хрватске Зоран Милановић не престаје да шокира својим изјавама. Овог пута се обрушио на Финску, њиховог предсједника и намјере уласка у НАТО, што је много пута и критиковао.

Он је оплео и по финском шефу дипломатије који је изјавио да су шокирани његовим изјавама.

- Ми се понашамо као да нисмо држава. Нисам мудар, пријек сам, нагао, необуздан, али борим се за своје, а ти мудруј и иди у Финску на изборе. Нисам ја мудрац, старац, већ хрватски предсједник. Добродошли у клуб. И ми смо у шоку од ваше игнорисања и безобразлука. Ако је то стварно рекао. У шоку смо што их боли нека ствар за нас већ годинама - поручио је Милановић. 

- Ми не тражимо да Финска или Шведска промијене име у Икеа него да само кажу Американцима да се ово ријеши. За мене је то виталан национални интерес, државе, нације и народа. Да БиХ буде уређена држава. Онда ће Загреб навијати да БиХ буде у ЕУ - додао је тад Милановић. Касније је и пооштрио реторику. 

- Тужан сам што као нација губимо оштрицу и занемарујемо виталне потребе наших сународникка. Када нам требају онда су добри, а када не, онда су шкарт. Тражићу да хрватски амбасадор при НАТО-у блокира улазак Финске у тај савез. Свим цивилизираним и политичким средствима ћу се борити за оно што држим важним - казао је недавно Милановић, преноси 24сата.хр.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 02:04