Pripadnici HOS-a, 9. bojne / - PRIVATNA ARHIVA
14/01/2024 u 11:51 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Pripadnici HOS-a poručili: Vratite nam brod “Jadran” ili ćemo doći u Crnu Goru po njega

Hosovci su Crnoj Gori poslali poruku za brod "Jadran" koji je krajem 1990. godine bio na remontu u Tivtu, gdje je i ostao

Grad Dubrovnik bio je domaćin novog gostovanja izložbe o školskom brodu “Jadran”, koja je realizovana u saradnji sa Muzejom Domovinskog rata u Splitu, prenosi Dnevno.hr. Izložba je dio programa obilježavanja Dana dubrovačkih branitelja, a otvaranju su prisustvovali i pripadnici 9. bojne HOS-a koji su dali veliki doprinos u borbama za Dubrovnik.

Hosovci su tom prilikom Crnoj Gori poslali poruku za brod "Jadran" koji je krajem 1990. godine bio na remontu u Tivtu, gdje je i ostao. Jedrenjak "Jadran" je trenutno u službi crnogorske ratne mornarice, a Republika Hrvatskatraži povrat otete imovine.

Deveta bojna "Rafael vitez Boban" bila je jedinica Hrvatskih obrambenih snaga (HOS) tokom Domovinskog rata u Hrvatskoj. Ime je dobila po Rafaelu Bobanu,pukovniku i generalu Hrvatskih oružanih snaga iz Drugog svjetskog rata. Djelovala je uglavnom u Dalmaciji, ali i u drugim dijelovima Republike Hrvatske, te u Hercegovini.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 03:25