/ - FOTO: SKRINšOT - SIGURNOST U PROMETU DUBROVNIK, FACEBOOK
10/09/2024 u 09:16 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

(VIDEO) U Hrvatskoj i dalje opasnost od jakog nevremena: Automobili plutali, vjetar, ulice poplavljene

U ponedjeljak je djelove Dalmacije zahvatilo jako nevrijeme, koje je u različitim periodima zahvatalo različite djelove Hrvatske.

Na Korčuli je u popodnevnim satima duvao veoma jak vjetar, padala je snažna kiša, a u jednom trenutku vjetar je iščupao veliko stablo.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji vatrogasci su u ponedeljak imali 40-tak intervencija ispumpavanju vode iz objekata na području Dubrovnika, Konavala, Ploča, Metkovića i Orebića.

Zbog velike količine kiše saobraćaj je bio u blokadi, a problem su izazivali i šahtovi koje je izbacila velika količina vode.

Na području doline Neretve vatrogasci su intervenisali 25 puta, po nekoliko intervencija je zabilježeno na području Orebića, Pelješca, Korčule i Dubrovačkog primorja, prenosi Nova.rs.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji, jaka kiša je pala na području Makarske. Vatrogasci su zabilježili 4 intervencije ispumpavanja – 1 na porodičnoj kući (poplavljeno dvorište), 2 iz podruma zgrada te ispumpavanja okna lifta u hotelu.

Na Jadranu umjerena do jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, od sredine dana prema otvorenom moru u okretanju na sjeverozapadni.

DHMZ je za utorak izdao žuto upozorenje za Istru, Kvarner i Dalmaciju zbog jakog vjetra, a za Velebitski kanal narandžasto.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
15. septembar 2024 11:48