Aleksandar Vučić / - RTS
10/11/2023 u 14:31 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vučić: Dok je Kurti na vlasti nema napretka u dijalogu Beograda i Prištine

Dodao je da je za Beograd važno da sačuva mir i životi Srba na KiM

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će jedna od tema večerašnjeg razgovora u Parizu biti dijalog Beograda i Prištine, ali da ne vjeruje da će tu biti ikakvog napretka dok je god je na čelu privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti.

“I nema velike filozofije, mislim da je svima njima sad jasno, na zapadu, da Kurti uopšte ne želi da formira zajednicu Srpskih opština, da ne želi nikakav napredak u dijalogu, a da su sve ostalo bilo balkanski trikovi koji mogu da upale jedan put ili dva puta, ali dugoročno svakako ne”, rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara da li će u Parizu biti riječi o dijalogu Beograda i Prištine.

Dodao je da je za Beograd važno da sačuva mir i životi Srba na KiM.

“Ne vjerujem da će bilo kakvog ozbiljnijeg napretka, posebno ne do formiranja ZSO dok je na vlasti u Prištini Kurti. Da stvari potpuno jasno i čisto postavimo onakve kakve jesu”, rekao je Vučić.

Na pitanje da li bi moglo da dođe do sastanka sa Kurtijem rekao je rekao da ne planira takav sastanak i da ne bi ni znao o čemu da razgovara sa njim.  Vučić je rekao da ga čudi i sastanak predstavnika BiH sa Kurtijem.

“On je birao sa kojim predstavnicima Bosne i Hercegovine će da se sastane. Čudno da su oni to prihvatili. Pa se onda pitam kakvi su to dvostruki aršini, licemjerni pristupi. Rješavanju problema na prostoru bivše Jugoslavije gdje negdje priznajete teritorijalni integritet i tražite da se poštuje teritorijalni integritet. A s druge strane, onome od koga tražite da poštuje teritorijalni integritet, integritet njegove zemlje ne priznajete. Ali dobro, valjda i to dobro za nas da znamo gdje smo, da znamo sa kim imamo posla”, rekao je Vučić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 08:04