/ - (Принтскрин)
18/01/2024 u 20:48 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vučić:Priština radi sve što može, borićemo se za plaćanje u dinarima

On je dodao da od njega ne treba očekivati da se ponaša neodgovorno

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je Kosovo i Metohija bila jedna od glavnih tema u svim razgovorima koje je imao u Davosu, a povodom najave Prištine da će ukinuti platni promet sa centralnom Srbijom i uputiti zahtjev Evropskoj komisiji da ne priznaju srpske pasoše ocijenio da "oni rade sve što mogu".

- Vidio sam kako kažu da Svečlja treba da bude pušten na teritoriju centralne Srbije u skladu sa sporazumom koji je potpisan sa Borkom Stefanovićem. Ne vidim u tome preveliku opasnost, naravno da bi došao da provocira, ali i ja sam zatražio da idem na KiM da se obratim našem narodu - rekao je Vučić za TV Pink iz Davosa.

On je rekao da vjeruje da bi u skladu sa njegovim zahtjevom bilo dobro da se poštuje taj sporazum i da mu bude dopušteno da se obrati ljudima na svetoj srpskoj zemlji.

Na pitanje kako bi on plaćao na teritoriji KiM, a povodom pitanja kojem je postavio novinar Slobodan Georgiev, predsjednik je odgovorio da bi plaćao onako kako mora da plaća, ali da se bore za plaćanje u dinarima.

- Plaćao bih kako bi morao da platim, ali ćemo da gledamo da plaćamo u dinarima i to je ono za šta se borimo. Mi nemamo atomsku bombu, ne možemo da se tučemo sa cijelim svijetom ali da ćemo da štitimo svoj narod - rekao je Vučić.

On je dodao da od njega ne treba očekivati da se  ponaša neodgovorno.

- Suviše sam odgovoran, suviše iskusan i suviše ozbiljan da bih tako nešto učinio. Time, kada se tako ponašate možete samo da naštetite svom narodu. Morate da budete ozbiljni, dovoljno pronicljivi da vidite šta su namjere vaših protivnika i neprijatelja, ali i da donosite odluke koje ponekad moraju da budu hrabre, ali mnogo češće da budu mudre - istakao je Vučić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 22:05