Зоран Заев / - ФОТО: ВЛАДА СЈЕВЕРНЕ МАКЕДОНИЈЕ
31/10/2021 u 22:14 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Заев губи у Скопљу: Опозициона ВМРО ДПМНЕ прогласила побједу у 14 општина

Предсједник Владе и лидер владајућих социјалдемократа (СДСМ) Зоран Заев уочи другог одлучујећег круга избора најавио је да би, уколико изгуби у Скопљу, могао да поднесе оставку на премијерску функцију

У Сјеверној Македонији бирачи су данас изашли на други круг локалних избора за градоначелника у општинама гдје одлука није пала прије двије седмице.

Према првим информацијама до којих је дошао Курир.мк, независни кандидат за град Скопље Данела Арсовска коју подржава опозициона ВМРО ДПМНЕ води са 59,29 посто.

Актуелни градоначелник и кандидат владајућег Социјалдемократског савеза Македоније Петре Шилегов има 37,42 посто гласова, према подацима објављеним на сајту Државне изборне комисије.

Од 10,36 одсто обрађених бирачких мјеста, Арсовска има 11.721, а Шилегов 7.406 гласова, преноси Плус инфо.

Потпредсједник ВМРО-ДПМНЕ Владо Мисајловскије у саопштењу за Телма ТВ захвалио свим грађанима Македоније за одговорност коју су им дали у наредне четири године.

Он је рекао да је његова странка прогласила побједу у 14 општина, међу којима је и Охрид, преноси Курир.мк.

У овом тренутку кандидати ВМРО-ДПМНЕ воде у још неколико општина: Битољ, Ђевделија, Ресен, Демир Хисар, Кратово, Ранковце, Радовиш, Василево, Пехцево, Демир Капија и у Македонској Каменици.

Мисајловски каже и да убједљиво воде и у граду Скопљу.

- Ово је убједљива победа ВМРО-ДПМНЕ и народа Републике Македоније - рекао је он.

Излазност у другом кругу локалних избора до 18.30 је 48,88 одсто, а гласало је укупно 555.943 бирача.

На овим изборима према подацима Државне изборне комисије (ДИК) право гласа има 1.353.990 бирача. Градоначелници и чланови општинских већа бирају се у 80 општина, као и у граду Скопљу.

Предсједник Владе и лидер владајућих социјалдемократа (СДСМ) Зоран Заев уочи другог одлучујећег круга избора најавио је да би, уколико изгуби у Скопљу, могао да поднесе оставку на премијерску функцију. Но, како је оцијенио, то не би аутоматски значило и "повлачење" расписивања нових парламентарних избора, будући да би, како је прецизирао, на његово мјесто могао да дође неки други представник из редова СДСМ-а.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 08:20