/ - UNSPLASH, ZATVOR- ILUSTRACIJA
16/03/2024 u 18:40 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Zagreb: Otac koji je sinu pucao u glavu osuđen na dvije godine zatvora

Na dvije godine zatvora danas je nepravosnažno osuđen Željko O., 64-godišnji muškarac koji je prošle godine pokušao da ubije svog 38-godišnjeg sina.

Krvava drama odigrala se 18. jula u dvorištu porodične kuće u Zagrebu, gdje su se otac i sin posvađali. Tada je otac zaprijetio da će ubiti sina, prenosi Blic.rs.

Iako se sin sakrio u pomoćnoj zgradi, otac je ispalio dva hica iz pištolja kroz vrata, znajući da je sin u blizini. Hici su ga pogodili u vilicu, zbog čega je zadobio teške tjelesne povrede.

Prema stavu suda dobio je relativno blagu kaznu jer je priznao krivicu i pokajao se. Do sada, utvrdio je sud, osumnjičeni nije osuđivan, a bio je učesnik Domovinskog rata.

Od tada boluje od PTSP-a i u trenutku pucnjave bio je neuračunljiv. Iako redovno ide na ljekarske preglede, stanje mu se ne popravlja i teško se nosi sa problemima. Osim toga, kada je pucao u sina, imao je koncentraciju alkohola u krvi od skoro dva promila.

Upravo je alkoholizam, kako je potvrdio i stručni psihijatar, doprinjeo njegovoj reakciji na tenzije koje su se dugo nagomilavale. Inače, sin ovog 64-godišnjaka boluje od šizofrenije, nije zaposlen, ali ga izdržavaju roditelji.

- Ovo je bio eksces u životu okrivljenog, šta biste rekli, pod dejstvom alkohola je uzavreo i počinio ono što je počinio - rekao je sudija Vjeran Blažeković obrazlažući blagu kaznu. Njegovo vijeće je ukinulo istražni zatvor Željku O.

Ipak, sinu ne smije da priđe bliže od 300 metara. 

- Ne možete ga kontaktirati ni mobilnim telefonom, ni društvenim mrežama, ni preko posrednika. Revolver će mu biti oduzet jer se radi o oružju kojim je izvršeno krivično djelo. Završiće u Muzeju policije - stav je presude.

(N1)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 08:23