Требиње на југу Херцеговине / - ффф
26/04/2022 u 13:29 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Земљотрес у Требињу оштетио 58 објеката

По одлуци градоначелника Требиња Мирка Ћурића, оперативни тим ове установе и "Електро Херцеговине" су упућени у сусједно Лјубиње, како би пружили помоћ становништву овога града

Јавној установи „Екологија и безбједност“ из Требиња до уторка је пријављено 58 оштећења приватних објеката, насталих усљед земљотреса који је погодио Херцеговину у петак и суботу.

Ово је саопштено у поменутој јавној установи, одакле се наводи и то да је већ формирана комисија за процјену штета од земљотреса која ће сутра ујутро кренути на терен са већ постојећим захтјевима.

 - До овог тренутка 58 наших суграђана је пријавило штету од земљотреса, а највише пријава се односило на оштећења кућа и помоћних објеката-пукотине зидова, оштећења цријепа и димњака, саопштено је из ове установе, преносе Независне..

Они су становништву упутили и апел да сви они на чијим су објектима била оштећења то пријаве до петка до 15 часова, јер се, како кажу,  накнадни захтјеви неће узимати у разматрање.

 - Надлежне службе цивилне заштите ЈУ Екологија и безбједност су обишле највећи број суграђана, како би се утврдили приоритети санирања, а такође је извршено и обиљежавање објеката који угрожавају становништво. Исто тако, наши службеници санирали су штету гдје год је то било могуће, наводе даље у овој установи.

По одлуци градоначелника Требиња Мирка Ћурића, оперативни тим ове установе и "Електро Херцеговине" су упућени у сусједно Лјубиње, како би пружили помоћ становништву овога града.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 10:34