/ - IZVOR: VIDEO SCREENSHOT
28/01/2024 u 19:46 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Belgijski poljoprivrednici blokirali autoput na jugu zemlje

Nezadovoljstvo poljoprivrednika izraženo je u nekoliko evropskih zemalja, posebno u Francuskoj, gdje su poljoprivredni za sjutra najavili "opsadu Pariza na neodređeno vrijeme"

Belgijski poljoprivrednici blokirali su danas autoput na jugu Belgije, čime su se pridružili protestima poljoprivrednika u Francuskoj i Njemačkoj.

Tokom takozvane "operacije puž", desetine traktora sporo je vozilo do autoputa, koji je potom blokiran. U pitanju je autoput južno od grada Namir u Valoniji, na jugu Belgije.

Neimenovani predstavnik tamošnje Federacije mladih poljoprivrednika, koja je organizovala blokadu, rekao je da je postalo "nemoguće pristojno zaraditi".

- Pozivamo na reformu poljoprivredne politike, koja će uzeti u obzir realnost na terenu - rekao je on i dodao da osuđuje konkurenciju domaćih sa uvezenim proizvodima, jer ne podležu istim standardima.

Nezadovoljstvo poljoprivrednika izraženo je u nekoliko evropskih zemalja, posebno u Francuskoj, gdje su poljoprivredni za sjutra najavili "opsadu Pariza na neodređeno vrijeme".

Protesti poljoprivrednika su organizovani u Njemačkoj, Poljskoj, Rumuniji i Holandiji.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 22:15